Pikalaina

Pikalaina

Mikä on pikalaina?

Pikalainalla eli pikavipillä tarkoitetaan yleisimmin vakuudetonta lainaa, jota haetaan suoraan netin kautta täyttämällä lainahakemus. Lainahakemuksen voit tehdä kännykällä, tabletilla tai tietokoneella.

Pikalainoja myöntävät pikalainoihin erikoistuneet rahoitusyhtiöt ja näihin lainoihin et tarvitse takaajia. Lainan hakeminen onnistuu milloin vain, mutta laki rajoittaa pikalainafirmojen toimintaa siten, että lainaa voi maksaa tilille vain kello 7-23 välisenä aikana päivittäin. Eli vaikka hakemuksen voi tehdä yöllä, se käsitellään aamulla ja kun olet saanut lopullisen lainapäätöksen, siirtyy rahat heti tilillesi.

Yleisimmät haetut pikalainat

Yleisimmät haetut pikalainat ovat 200, 300, ja 400 euroa, mutta pikalainaa voi hakea 50 eurosta jopa muutamaan tuhanteen euroon. Koska lainasummat ovat pieniä, yleensä pikavipit myönnetään melko lyhyellä takaisinmaksuajalla. Pikavipin voi löytää kuitenkin myös pidemmällä laina-ajalla. Parhaimmillaan pikavipin saa muutaman vuoden mittaisella takaisinmaksuajalla.
Pikalainaa on tunnetusti helppo saada, mutta vastaavasti lainojen korot ja kustannukset ovat normaalia lainaa korkeammat.

kahvilassa ystävän kanssa

Koroton pikalaina ensihakijalle

Usealla pikalainaa myöntävällä rahoitusyhtiöllä on ensihakijoille tarjolla kuluton ja koroton pikalaina.

Lainattava summa on näissä usein alle 300 euroa. Luottopäätöksen saat heti ja rahat siirtyvät tilillesi nopeasti. Tämänkaltainen pikavippi sopii hyvin yllättäviin menoihin ja hetkelliseen rahantarpeeseen, ja ensihakijana saat sen täysin ilman kuluja, eli maksat takaisin vain sen mitä olet lainannutkin. Ensilainojen takaisinmaksuajat vaihtelevat 7 vuorokaudesta 30 vuorokauteen.

Minkälaisia ehtoja pikalainan saamiselle on?

Yleisimpiä ehtoja ovat:

  • Vähintään 18- vuoden ikä. Suuremmissa lainoissa usein ikäraja voi olla korkeampikin, jopa 26 -vuotta.
  • Ei maksuhäiriömerkintöjä tai vanhoja avoimia lainoja saman yhtiön lainapalveluissa.
  • Suomen kansalaisuus.
  • Vakituinen osoite Suomessa.
  • Suomalainen matkapuhelinliittymä ja verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne lainapalveluun tunnistautumista varten.
  • Suomalainen pankkitili, yleensä laina siirretään vain suomalaisille tileille.
  • Useimmiten vaaditaan säännölliset tulot. Pienempi pikalaina on kuitenkin mahdollista saada myös ilman säännöllisiä tuloja.

Pikalainojen vertailu

Lainasumma:123
Laina-aika:123
Näytä lisää...